Project

General

Profile

Perioada de retentie a inregistrarilor apelurilor (CDR)

Vedeti si:


1. Setare durata de stocare a inregistrarilor

Perioada de stocare a convorbirilor dvs. este setata din centrala si poate fi vizualizata per Proiect, din Settings / Projects / Edit Project.

Durata de stocare a inregistrarilor poate fi stabilita:
 • prin contract sau
 • prin instructiunile dvs. scrise, in calitate de Operator de date personale sau
 • prin editare in Settings / Projects / Edit Project, in orice moment, de catre Adminul centralei (setare cu rol de instructiune)

Valoarea implicita a perioadei de stocare este setata automat corespunzator abonamentului (ex: 365 zile, in limita spatiului alocat (10GB default)).

Valoarea CDR recordings storage duration poate fi editata in orice moment de catre Admin-ul centralei, corespunzator scopurilor de prelucrare a datelor personale.
La implinirea termenului setat, inregistrarile se sterg automat.

Exemple de calcul:
 • daca setati perioada de retentie a inregistrarilor de 180 de zile, insa spatiul ocupat de inregistrari se apropie de limita de 10GB inainte de implinirea celor 180 de zile, veti primi o notificare pentru a suplimenta spatiul de stocare sau pentru a modifica numarul de zile de retentie a inregistrarilor;
 • daca setati perioada de retentie a inregistrarilor de 365 de zile, iar volumul inregistrarilor stocate se incadreaza in limita a 10GB pe toata perioada de 365 de zile, la finalul perioadei, inregistrarile mai vechi de 365 zile vor fi sterse automat

Responsabilitatea privind alegerea perioadei de pastrare a inregistrarilor, stabilirea scopurilor si temeiurilor de prelucrare a datelor personale, precum si obtinerea consimtamantului in vederea inregistrarii apelurilor, revine in intregime Operatorului de date cu caracter personal (Beneficiarul centralei).
Pentru orice alt tip de personalizare a centralei, ce vizeaza datele cu caracter personal, contactati-ne la adresa sau .

2. Stergerea selectiva/manuala a inregistrarilor

Stergerea specifica a anumitor inregistrari audio poate fi facuta din sectiunea: Settings / Data Management / Purge CDR data.

3. Gestionarea spatiului de stocare si al perioadei de retentie a inregistrarilor in regim propriu

Spatiul alocat inregistrarilor apelurilor telefonice poate fi gestionat si in regim propriu.
Daca optati pentru aceasta varianta, va rugam sa ne furnizati un cont de FTP sau Amazon S3 unde vor fi stocate inregistrarile.
In urma setarii unui cont de FTP sau Amazon S3, gestionarea spatiului alocat si setarea perioadei de pastrare a inregistrarilor apelurilor va apartin exclusiv.


define('FILES_STORAGE_METHOD', 'ftp'); // local, db, ftp, s3
$file_storage_credentials = array(
  'ftp' => array(
  'username' => 'ftp-user',
  'password' => 'parola',
  'host' => 'ftp.exemplu.ro',
  'basedir' => '/'
  )
);

De verificat daca cronul ruleaza sub root

0 * * * * root cd /var/www/asterisk-conf/cron/ && /usr/bin/php -q _hourly.php 2>&1 | /usr/bin/logger -t PHP-CRN-VOIP -p local6.notice

Atenție!
Atunci când înregistrările sunt stocate în regim propriu, utilizâd un cont de FTP sau Amazon S3, While1 Software NU va realiza backup-uri periodice pentru aceste date!
Recomandarea noastra este ca fiecare client să efectueze backup-uri ale inregistrarilor colectate în centrala telefonică, ca măsură de securitate suplimentară ce asigură disponibilitatea și integritatea datelor.


Disponibil in alte limbi: EN